Alles aan boord bedienen binnen één overzichtelijk systeem

Met de NMEA 2000 Monitoring & control software van Yachtcontrol kunt u op zeer eenvoudige wijze uw apparatuur aan boord bedienen en in de gaten houden.

MONITORING & CONTROL


Yachtcontrol heeft een eigen software pakket dat communiceert met de NMEA 2000, Modbus en CANopen elektronica op uw schip. Hiermee heeft u alle data die u wilt zien overzichtelijk in één of meerdere schermen. Ook kan op de zelfde schermen uw apparatuur eenvoudig worden bediend.Wij stellen met u de software samen zodat deze precies aansluit bij uw schip. De Monitoring & control schermen worden voor op maat gemaakt naar uw eigen voorkeuren.

Overal controle over uw apparatuur


Of u nu aan boord bent of aan wal, Monitoring & control werkt overal. Alle apparatuur die is gekoppeld aan het Yachtcontrol systeem via NMEA 2000, Modbus en CANopen is ook bereikbaar via uw smartphone of tablet. De informatie wordt overzichtelijk getoond onder een aantal knoppen. Zo bekijkt u de accustatus of camerabeelden aan boord van uw schip eenvoudig thuis op de bank.

Navigatie

Wij bieden een volwaardige navigatiepakket binnen onze software. Het programma beschikt over alle navigatiefuncties en navigatiedata zoals snelheid, koers, diepte of windrichting.

Energiebeheer

Koppel uw Victron, Mastervolt of WhisperPower installatie met de Yachtcontrol software. Laderstatus, walstroom, accuspanning en accuduur zijn eenvoudig af te lezen. Alle gangbare generatoren zijn te koppelen en bedienen met Monitoring & control. Een standaard bedieningspaneel is dus niet meer nodig.

Motorkoppeling

Alle gegevens van uw motoren in één oogopslag af lezen. Gegevens als toerental, verbruik en oliedruk kunnen worden getoond in de Monitoring & control software door een koppeling met het NMEA 2000 protocol. Yachtcontrol bied verschillende oplossingen voor zowel digitale als analoge motor systemen. Ook voor elektrische aandrijfsystemen is een koppeling beschikbaar met onze software.

Schakelen

Yachtcontrol biedt meerdere oplossingen via onze software. Zo is het mogelijk om met een NMEA2000 relais schakelen naast uw huidige schakelpaneel. Ook kunnen systemen zoals Empirbus gekoppeld worden om via de Yachtcontrol software te kunnen schakelen en dimmen.

Camera’s

Camerabeelden vanaf uw schip kunnen ook worden getoond binnen Monitoring & control. Via uw touchscreen kan u de camera’s besturen en zelfs de beelden thuis bekijken op uw smartphone of tablet.

Temperatuur

Volledige controle over het klimaat aan boord. Door het koppelen van uw verwarming, airconditioning en ventilatie systemen kan u in elke ruimte op het schip de juiste temperatuur instellen.

Tankniveaus

Tankniveaus van brandstof, water en vuilwater kunnen op uw scherm worden getoond in liters of als percentage.

Roerstand

Door middel van de overzichtelijke roerstandwijzer ziet u in één oogopslag in welke hoek het roer onder de boot staat.

Verlichting

De verlichting aan boord eenvoudig op één scherm bedienen. LED verlichting die is aangesloten op de het systeem kan u apart en in groepen schakelen of dimmen.

Fusion audio

Uw favoriete muziek kunt u rechtstreeks streamen vanaf uw Smartphone of tablet. Met meerdere speaker zones kan u het volume onafhankelijk per ruimte regelen en met Monitoring & control bedient u uw entertainment systeem over het gehele schip via uw touchscreen.

Yachtcontrol communiceert met de electronica op uw schip


De Monitoring & control software beschikt standaard over een uitgebreid aantal data typen die de electronica op schepen gebruiken, zoals NMEA 0183, NMEA 2000, Modbusen CANopen. Yachtcontrol is aangesloten bij het NMEA 2000 platformen ontwikkeld eigen hardware voor NMEA 2000 interfaces.

Accu laadstatus
Accu spanning
Accu stroom
Accu temperatuur
Afstand naar waypoint
Alarmen
Brandstofverbruik
Camera
Capi2 koppeling
Cross track error
Czone koppeling Datum en tijd
Diepte
Druk
Empirbus koppeling
Estimated time arrival
IDTechnology/Bellmarine electr. aandrijving
Koers naar waypoint
Koers over grond
Latitude en Longitude
Log total
Log trip
Luchtdruk
Luchtvochtigheid
Magnetische richting
Marvair kachel/airco
Mastervolt Multi Control
Mastervolt shunt
Motor spanning
Motor status
Motor temperatuur
Motor uren
Motor water druk
Motor water temperatuur

Masterbus
Multi Controll
Offshore digital switching
Olie druk
Olie temperatuur
PTZ camera controls
Roerstand
Snelheid
Snelheid over grond
Stuurautomaat
Tank capaciteit
Tank niveau
Temperatuur (+High Range)
Tijd
Time Arrival
Time to go Toerental
Trim Tab
True heading
Vermogen
Victron multi control
Victron overzicht
Ware richting
Water druk
Water Temperatuur
Waypoint
Waypoint Latitude en Longitude
Webasto kachel / airco
WhisperPower WPC
WhisperPower
Generator
Windrichting
Windsnelheid
Windrichting